11 odporúčaní vláde

photo-of-child-sitting-by-the-table-while-looking-at-the-4145153.jpg

MANIFEST DIGITÁLNEHO SEKTORA PRE BUDÚCU VLÁDU SLOVENSKEJ REPUBLIKY

Od 21. 3.2020 máme na Slovensku novú vládu. 

Digitálna ekonomika ukazuje svoju dôležitosť aj v prípade krízových situácií ako je súčasná epidémia koronavírusu. Preto ani v tomto náročnom období nepúšťame opraty z rúk a zostavili sme odporúčania pre novú vládu. Jedenásť bodov otvoreného listu sa venuje oblastiam od reformy vzdelávania, cez umelú inteligenciu až po digitálne služby verejnej správy.

Digitalizácia otvára nové možnosti na zlepšenie života občanov v rôznych oblastiach.

Od automatizácie výroby a procesov, najmä v automobilovom priemysle, cez rozsiahlejšiu dostupnosť digitálnych produktov a služieb, až po elektronické poskytovanie verejných služieb.

Digitalizácia môže vydláždiť cestu pre nový hospodársky a sociálny pokrok. Aby sa však využil tento potenciál, je nevyhnutné, aby verejný a súkromný sektor úzko spolupracovali pri zabezpečovaní hladkej implementácie a bezproblémového fungovania.

Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) je pripravená aktívne sa podieľať na tomto procese. Sme presvedčení, že to vyžaduje komplexný a koordinovaný prístup na rôznych úrovniach verejného sektora. Iba to môže podporiť implementáciu najlepších postupov zo zahraničia, ako aj definovať nové oblasti, v ktorých môže Slovensko ponúknuť pridanú hodnotu a zistiť, aké postavenie by malo Slovensko zaujať v európskej a globálnej digitálnej ekonomike.

Z tohto dôvodu uvádzame nižšie 11 oblastí, ktoré budú kľúčové v úsilí o maximalizáciu potenciálu digitalizácie pre budúci rast Slovenska:

SAPIE v médiach


Previous
Previous

Pomôžme Slovensku

Next
Next

Meet & Learn v spolupráci s DEDOLES