Ohliadnite sa s nami za rokom 2023

Vianočné sviatky sú za dverami a my sumarizujeme, čo sa nám v roku 2023 podarilo, aj vďaka vašej podpore

Začneme tým, že ďakujeme všetkým členom, ktorý sú súčasťou a zapájajú sa do aktivít s nami, pravidelne navštevujú naše podujatia, podporujú nás obsahovo a neodmietnu nás, aj keď potrebujeme pomôcť s darčekami pre účastníkov.

VEĽKÁ VĎAKA. VÁŽIME SI TO.

Tento rok bola jedna z kľúčových aktivít naše SAPIE Forum, dvojdňové podujatie, ktorá spojila inovačnú komunitu a vytvorila nezabudnuteľný zážitok po obsahovej, ale aj networkingovej stránke.


SAPIE Forum

Prvý ročník SAPIE Forum zameraného na tie najpálčivejšie témy, ako je naštartovanie zavádzania inovácií a digitalizácie v malých a stredných podnikoch (MSP), využívanie umelej inteligencie, rozvoj talentov na Slovensku, možnosti financovania inovatívnych zmien a podpora udržateľných riešení v mestách a regiónoch. Viac ako 50 rečníkov a ďalších 200 účastníkov zo 16 krajín a 3 kontinentov nás motivuje pokračovať v nastavenom trende aj v roku 2024.
Pripomeňme si videom ako bolo Forum intenzívne a prínosné a zároveň, ak ste neboli na Fóre, prečítajte si najzaujímavejšie výroky a sumár za prvý aj druhý deň.


Inovačná misia Izrael

Zorganizovali sme Inovačnú misiu do Izraela s 50 delegátmi, kde sme prepojili slovenský inovačný ekosystém s izraelskou tech komunitou. 


Regionálne tour po Slovensku

Regionálnymi inovačnými tours po Slovensku sme prepájali Bratislavu s regiónmi a spoznávali sme inovatívne firmy v Košiciach, Banskej Bystrici, Lučenci, Poprade, či Žiline.


VIVA TECH Paris

Našich členov sme opäť vzali na najväčší technologický festival v Paríži VIVA Tech, a dali im tak príležitosť utužovať vzťahy medzi členmi navzájom, ale aj spoznať technologické vychytávky na ďalší rok. 

Zorganizovali sme desiatky vzdelávacích a networkingových aktivít, ktorými sme pomáhali členským firmám zdieľať svoje know-how a zároveň vytvárať obchodné príležitosti. 


CHATOVAČKA

Neposlednou, už obľúbenou aktivitou je naša neformálna Chatovačka pre členov SAPIE, ktorú ak  ste ešte neabsolvovali, určite to musíte do budúceho roka napraviť :). Práve tu vznikajú tie kamarátstva, ktoré vám otvoria dvere k ďalším obchodným príležitostiam, ale aj milým priateľským debatám. 


Liga za digitálny rast

Pod záštitou projektu Liga za digitálny rast, za ktorým stojí Lucia Katriňáková, sme pripravili
rôzne reporty a špeciálny newsletter na tému EÚ regulácií. V spolupráci so Slovenskou sporiteľňou sme uskutočnili prvý prieskum k digitalizácii
MSP na Slovensku, do ktorého sa zapojilo viac ako 500 respondentov. Výsledky prieskumu zaujali aj slovenských ministrov, ale aj zástupcov OECD, či Svetovej banky.


Hopero

Od nového roka sme tu pre klientov. Úspešne sa nám podarilo dotiahnúť administratívne záležitosti a aktuálne prebieha zazmluvňovanie firiem, ktoré o Hopero prejavili záujem počas posledného cca roka.

Hopero

Medzitým sme sa zamerali na prípravu workshopov, školení a podujatí, ktoré budú zamerané na využívanie umelej inteligencie, jej implementovanie a financovanie z verejných a súkromných zdrojov. Začiatkom leta sme zorganizovali aj prvé workshopy pre mestá zamerané na riadenie digitalizácie, manažment zmien, financovanie a verejné obstarávanie.

Za týmto projektom v SAPIE stojí Michal Číž a Juraj Popovič.

Ani zďaleka sme nevymenovali všetky aktivity, ktoré sme tento rok zorganizovali, alebo na ktorých sme spolupracovali. Všetky ďalšieinformácie môžete nájsť v našich NEWS (link). Ak máte nápad na tému, alebo aktivitu, do ktorej by sme sa spoločne mohli zapojiť, tak si s nami neváhajte dohodnúť kávičku. 

Želáme vám krásne, pokojné sviatky v kruhu rodiny, veľa oddychu a aby ste nabrali veľa síl do nového roka 2024. 

Tím SAPIE

Previous
Previous

Refining the 'European Economic Security Strategy' for Digital Collaboration

Next
Next

CEE Innovation Day in Warsaw